Fietstransferium

Fietstransferium Veenhuizen

Op de grens van Drenthe en Friesland ligt Veenhuizen. Een bijzonder dorp met een wonderlijke geschiedenis. Talrijke monumenten laten het unieke verleden als dwangkolonie, rijkswerkinrichting en gevangenisdorp zien. Rondom vind je uitgestrekte natuurgebieden. Van hoogveen tot beekdal. Veenhuizen is een prachtige uitvalsbasis voor een dagje cultuur en natuur snuiven. 

Bij het monumentale Bitter & Zoet is het Fietstransferium Veenhuizen gevestigd. Hier huur je een fiets of e-bike om op ontdekkingstocht te gaan. Er liggen verschillende fietsroutes voor je klaar. Start met een lekkere kop koffie met wat lekkers of begin met een heerlijke lunch. Een belevenis op zich. Welkom in Veenhuizen!

Adresgegevens

Bitter & Zoet
Hospitaallaan 16
9341 AH Veenhuizen

Contactgegevens

veenhuizen@fietstransferium.com
0592 - 385 002

Openingstijden

Dagelijks open van 8:00 - 17:00 uur

Fietsverhuur

Wij verhuren kwaliteitsfietsen en e-bikes. Klik op de button ‘Tarieven’ voor het aanbod, prijzen en extra’s. Om direct te reserveren klik je op de button ‘Reserveren’.

Services

Het Fietstransferium Veenhuizen biedt extra’s om je dagje uit zo aangenaam mogelijk te maken. 

Horeca

Watertappunt, restaurant en terras

Sanitair

Er is een toilet aanwezig

Lekker to Go

Lekkers voor onderweg

Oplaadpunt

E-bikes gratis opladen

Reparatieset

Voor pech onderweg

Fietstransferium Veenhuizen in natuurgebied Fochteloërveen

Veenhuizen, een bijzonder dorp met een wonderlijke geschiedenis. In niets lijkt het op andere dorpen in Drenthe. Veenhuizen maakt onderdeel uit van de Koloniën van Weldadigheid (UNESCO Werelderfgoed). Rechte lanen, statige panden, een klein Soestdijk en meer dan 100  rijksmonumenten kenmerken het bijzondere gevangenisdorp. 

Van hieruit fiets je naar het Fochteloërveen. Op de grens van Friesland en Drenthe ligt dit uitgestrekte natuurgebied. Tot aan de horizon zie je veen, veen en nog eens veen. Hier zie je de kraanvogel en de blauwe kiekendief. In de buurt van Appelscha vind je het Aekingerzand en het Canadameer. 

De mooiste thema-routes in Veenhuizen

Een greep uit de routes in de regio. Klik op de route voor meer informatie.

Kinderfietsroute De Brief

Locatie: Veenhuizen
Afstand: 24 km

Gevangenisdorp Veenhuizen

Locatie: Veenhuizen
Afstand: 33 km

Contactformulier

Contact Veenhuizen