Fietstransferium

Fietstransferium Frederiksoord

Het Fietstransferium Frederiksoord vind je in het hart van de Koloniën van Weldadigheid (UNESCO Werelderfgoed). Hier beleef je een uniek verhaal in een prachtig decor van maar liefst drie Nationale Parken. Het Fietstransferium is hét startpunt voor de mooiste routes in de regio. We adviseren je graag en hebben de mooiste routes voor je klaarliggen.

Huur je fiets bij ons Fietstransferium in Frederiksoord. Maak een keuze uit diverse type fietsen en e-bikes of verken het gebied op een E-Chopper, E-Step of E-Fatbike. Je hebt de mogelijkheid om bij ons je tweewieler op te laden, we bieden pechhulp, in het (naastgelegen) Grand-Café kun je terecht voor een hapje en drankje en er is sanitair aanwezig. Kortom: alles wat je nodig hebt voor een onbezorgde dag fietsplezier.

Dependance in Doldersum 
Het Fietstranferium Frederiksoord heeft een dependance bij Grenzeloos in Doldersum. Ook hier kun je fietsen huren (van tevoren reserveren), is horeca, sanitair en toerist info aanwezig. Bij het huren van je fiets- of e-bike kun je jouw voorkeur opgeven.

Adresgegevens

Majoor van Swietenlaan 1
8382 CE Frederiksoord

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag en woensdag: op afspraak
Vrijdag t/m zondag: 10.00 - 18.00 uur

Fietsverhuur

Voor het huren van kwaliteitsfietsen, e-bikes en andere voertuigen ben je bij ons in Frederiksoord aan het juiste adres. Klik op de button ‘Tarieven’ voor het aanbod, prijzen en extra’s. Om direct te reserveren klik je op de button ‘Reserveren’.

Let op! De E-choppers zijn geschikt voor één persoon. Er mag geen extra persoon op het voertuig plaatsnemen.

Services

Het Fietstransferium Frederiksoord biedt veel extra’s om je dagje uit zo aangenaam mogelijk te maken. Zo beschikken wij over alle voorzieningen om uw fiets op te laden, banden op te pompen, flesje water te vullen tot de unieke pechhulp in de regio.

Horeca

Watertappunt en Grand-Café

Gratis lucht

Om de banden op te pompen

Oplaadpunt

E-Bikes gratis opladen

Sanitair

Er is een toilet aanwezig

Reservebanden

Voor de racefiets

Pechhulp

Fietshulp, pechhulp en reparatiezuil

Fietstransferium Frederiksoord nabij Nationaal Park Drents-Friese Wold

Het Fietstransferium Frederiksoord bevindt zich in de voormalige Koloniën van Weldadigheid. Een bijzonder gebied dat in 2021 uitgeroepen werd tot UNESCO Werelderfgoed. De erfenis van de indrukwekkende geschiedenis, die zich hier 200 jaar geleden afspeelde, is nog altijd goed te zien. Het orthogonale landschap en tientallen monumenten vertellen een uniek verhaal. Ontdek onder andere koloniehuisjes, het koloniekerkje, Huis Westerbeek, het logement en de karakteristieke Tuinbouwschool en Bosbouwschool. 

Bovendien worden de Koloniën van Weldadigheid omsloten door maar liefst drie Nationale Parken, van het Dwingelderveld en Drents Friese Wold tot de Weerribben-Wieden. Een regio waar natuur en cultuur elkaar raken!

De mooiste thema-routes in Frederiksoord

Een greep uit de routes in de regio. Klik op de route voor meer informatie.

Museumroute

Locatie: Frederiksoord
Afstand: 28 km

Weldadig Rondje

Locatie: Frederiksoord
Afstand: 36 km

Van Bajes tot Bajes

Locatie: Doldersum
Afstand: 66 km

Contactformulier

Contact Frederiksoord