Fietstransferium

Startpunt voor de mooiste fietstochten in Drenthe!

Drenthe 5 sterren fietsprovincie van Nederland. Met meer dan 1700 km aan prachtige fietspaden is het een paradijs voor iedere fietser met een voorliefde voor afwisselende natuur, cultuur en gezellige brinkdorpen.

Om het u als fietsliefhebber makkelijk te maken, is er nu het eerste Fietstransferium in Drenthe. Deze locatie bevindt zich in Frederiksoord in de voormalige Koloniën van Weldadigheid (UNESCO werelderfgoed nominatie), in een prachtig decor van Nationale Parken. Hét startpunt voor de mooiste routes in de regio, we adviseren u graag.

Bij het Fietstransferium is volop ruimte uw auto gratis te parkeren, verhuren wij diverse type fietsen en e-bikes, kunt u de fiets opladen, bieden we pechhulp, is er (naastgelegen) horeca en sanitair. Kortom: alles wat u nodig heeft voor een onbezorgde dag fietsplezier.

Het Fietstransferium Frederiksoord heeft twee dependences in Doldersum en Willemsoord. Ook hier kunt u fietsen huren, is horeca, sanitair en toerist info aanwezig. Bij fietsverhuur kunt u de opstaplocatie van uw voorkeur aangeven.

Fietsverhuur

Wij verhuren vele kwaliteitsfietsen, voor elk wat wils! Klik op de fiets van uw voorkeur voor meer informatie, prijzen en reserveren. 

Let op! Ophalen tussen 10.00 en 14.00 uur. In de weekenden (za en zo) en in de schoolvakanties vanaf 9.30 uur. Inleveren kan tot 18.00 uur. 

Services

Het Fietstransferium verhuurt niet alleen fietsen, maar biedt ook extra’s om uw dagje uit zo aangenaam mogelijk te maken. Zo beschikken wij over alle voorzieningen om uw fiets op te laden, banden op te pompen, flesje water te vullen tot de unieke pechhulp in de regio.

Horeca

Watertappunt en Grand-Café

Gratis lucht

Om de banden op te pompen

Oplaadpunt

E-Bikes gratis opladen

Sanitair

Er is een toilet aanwezig

Reserve banden

Voor de racefiets

Pechhulp

Fietshulp pechhulp

Routes

Een greep uit de routes in de regio. Klik op de route voor meer informatie.

Routekaarten zijn gratis beschikbaar bij het Fietstransferium.

Omgeving

Het Fietstransferium Frederiksoord bevindt zich in de voormalige Koloniën van Weldadigheid, genomineerd voor de UNESCO Werelderfgoedstatus. De erfenis van de indrukwekkende geschiedenis, die zich hier 200 jaar geleden afspeelde is nog goed te zien in het landschap. Een orthogonaal landschap gelardeerd met tientallen monumenten, van koloniehuisjes, het koloniekerkje, Huis Westerbeek en het logement, tot de tuinbouw- en bosbouwschool. Bovendien worden de Koloniën van Weldadigheid omsloten door maar liefst drie Nationale Parken, van het Dwingelderveld en Drents Friese Wold tot de Weerribben-Wieden. Met recht een regio waar natuur en cultuur elkaar raken!

Op-fietse---wit
Bats-logo-website
logo-provincie-drenthe
Logo-Fietsplus-Noordwolde-wit